Tento recept vám zabere pouhých 20 minut a za tu dobu vykouzlíte lahodnou veganskou polévku. Je plná zeleniny a bílkovin a věříme, že se stane součastí vašeho jídelníčku.
Ingredience
- 3 šálky pokrájených hub (použil jsem portobello a shitake)
- 1 a ¾ šálků nakrájených namixovaných chilli papriček
- 1 šálek nakrájené sladké cibule
- 2 lžičky nasekaného česneku, asi 3 stroužky
- ½ čajové lžičky mořské soli
- 1 a ¼ šálků cizrny, opláchnuté a scezené
- ¼ šálku nasekanéhoho koriandru
- 2-3 lžíce červené kari pasty
- 2 a ¼ šálky kokosového mléka light
- 2 a ¼ šálku zeleninového vývaru
- 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 4 šálky asijské zeleninové směsi
Postup
- Houby, papričky, cibuli, česnek a sůl osmahněte v polévkovém hrnci s kapkou oleje, dokud nezměknou (asi 7-8 minut).
- Přidejte cizrnu, koriandr a kari pastu.
- Vařte 2-3 minuty, dokud není vše dobře promícháno.
- Přidejte kokosové mléko, vývar a limetku.
- Přiveďte k varu.
- Přidejte zeleninu a promíchejte, aby změkla.
- Servírujte!