Tento pokrm je neuvěřitelně jednoduchý. Pečení česneku je na tom ten časově nejnáročnější krok. Poté pouze zarestujete cizrnu a cibuli, přidáte vývar a sůl a na stole máte chuťově vyvážené a výživné jídlo.
Ingredience
- 2 hlavy česneku, s odkrojenými vršky, aby byly vidět stroužky
- 1 polévková lžíce olivového oleje a trochu navíc
- 1 cibule, nasekaná
- 2 plechovky cizrny, scezené a opláchnuté
- 5 šálků zeleninového vývaru
- 1/2 čajové lžičky soli a další podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
- podle potřeby 1-2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 4-5 šálků nasekaného špenátu, mangoldu, kapusty, brokolice nebo jiné listové zeleniny
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Hlavy česneku lehce pokapte olivovým olejem.
- Každou hlavu zabalte do alobalu a pečte cca 45 minut.
- Olivový olej zahřejte ve velkém hrnci na středním ohni.
- Přidejte cibuli.
- Vařte 5-7 minut za častého míchání nebo dokud není cibule měkká.
- Přidejte cizrnu, vývar, sůl a pepř.
- Cizrnu a vývar přeneste do výkonného mixéru.
- Opečené stroužky česneku vytlačte z obou hlav také do mixéru.
- Mixujte, dokud nebude směs hladká.
- Polévku přendejte zpět do hrnce a vařte.
- Přidejte zeleninu a vařte dalších 7-10 minut, nebo dokud nebude zelenina krásně jemná.
- Přimíchejte citronovou šťávu.
- Ochutnejte, dochuťte dle chuti a podávejte!