Tento italský dip obsahuje krémové fazole cannellini, sušená rajčata, smetanový sýr, citronovou šťávu, spoustu česneku a čerstvé bazalky a trochu chilli. Je skvěle chuťově vyvážený a má úžasnou konzistenci. Fantazie!
Ingredience
- 430 g fazolí cannellini
- šťáva z 1 citronu
- 110 g krémového sýru, změkčeného na pokojovou teplotu
- 1/3 šálku čerstvé bazalky a další na ozdobu
- 3 stroužky česneku, nasekané nahrubo
- 230 g sušených rajčat, balených v oleji
- červené chilli dle chuti
- sůl podle chuti
- černý pepř podle chuti
Postup
- V misce kuchyňského robotu smíchejte fazole cannellini, citronovou šťávu, smetanový sýr, bazalku, česnek a polovinu sušených rajčat.
- Zpracujte do hladka a podle potřeby přidejte olej ze sušených rajčat, dokud nebude dip hladký.
- Ochutnejte a dochuťte drceným chilli, solí a černým pepřem.
- Pokud chcete, přidejte do dipu další sušená rajčata.
- Přendejte dip do mělké servírovací misky, nakrájejte zbývající sušená rajčata a poklaďte jimi dip.
- Ozdobte lístky bazalky a podávejte.