Lahodná omáčka ze zakysané smetany, majonézy, karamelizované cibulky, česneku a čerstvý bylinek! Je dokonale krémová a budete až překvapeni, jak rychle zmizí z vašeho stolu.
Ingredience
- 2 lžíce másla nebo oleje
- 2 cibule, nakrájené na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 šálky zakysané smetany
- 1/4 šálku majonézy
- 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané nadrobno
- 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané nadrobno
- sůl
- pepř
Postup
- Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte máslo nebo olej a přidejte cibuli.
- Cibuli míchejte 2 minuty, poté snižte teplotu na minimum.
- Pokračujte v míchání cibule každé 2-3 minuty, nechte ji na dně zkaramelizovat, než ji znovu promícháte.
- Pokud se začne lepit nebo hnědnout, přidejte několik polévkových lžic vody, aby se rehydratovala a pánev odglazovala.
- Pokračujte v restování cibule po dobu přibližně 45 minut, nebo dokud není hotová podle vašich představ.
- Na poslední minutu přidejte nasekaný česnek a zarestujte.
- Zkaramelizovanou cibuli přendejte do misky a dejte vychladit do lednice.
- Po vychladnutí cibuli přidejte do mísy se zakysanou smetanou, majonézou, pažitkou, petrželkou, solí a pepřem.
- Vše promíchejte, dokud vám nevznikne krémová směs a ozdobte dalšími bylinkami.