Brusinková omáčka s krémovým sýrem

Brusinková omáčka s krémovým sýrem

Připravte si tento vynikající sváteční předkrm, který se hodí na jakýkoli večírek. Kombinace slaného, sladkého, kyselého a slaného dělá tento jednoduchý pokrm tak neodolatelným! Servírujte například ke slaným krekrům či sladkým plátkům jablek.

Ingredience

  • 170 g čerstvých brusinek
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 1 jalapeňo (volitelně)
  • 1/8 lžičky soli
  • 230 g krémového sýra
  • 3 jarní cibulky

Postup

  1. Brusinky opláchněte a poté je přidejte do malého hrnce s cukrem, vodou a solí.
  2. Používáte-li jalapeño, odstraňte stopku, rozkrojte ji podélně, vyškrábněte semínka (nebo si v ní trochu ponechte, pokud máte rádi extra pikantní), pak papričku nakrájejte na jemno.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou papričku do hrnce s omáčkou.
  4. Promíchejte, položte na hrnec poklici a dejte jej na středně vysoký plamen.
  5. Nechte přejít varem.
  6. Jakmile se omáčka dostane do varu, pořádně zamíchejte, stáhněte plamen na středně nízký a nechte bez pokličky 5 minut probublávat.
  7. Po 5 minutovém povaření by měly brusinky popraskat a vytvořit hustou omáčku.
  8. Vypněte plamen a přeneste omáčku do lednice, aby vychladla.
  9. Krémový sýr dejte na malý talířek nebo do mělké misky.
  10. Použijte zadní část lžíce k vytvoření prohlubně podél středu bloku sýra.
  11. Vychlazenou brusinkovou omáčkou přelijte krémový sýr a navrch posypte nakrájenou jarní cibulkou.
  12. Podávejte s krekry a plátky jablek.
Omáčka z brusinek přelitá přes krémový sýr, to vše servírováno v misce a obloženo krekry.
www.budgetbytes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.