Klasická bramborová kaše

Klasická bramborová kaše
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Bramborová kaše je základní přílohou v našem jídelníčku a české kuchyni, hodí se především k dušeným masům, ale i k zapékaným pokrmům ze zeleniny.

Ingredience

  • 500 g středně velkých brambor, varný typ C
  • 40 g másla
  • 100 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Postup       

  1. Brambory uvařte a pořádně je zbavte vody.
  2. Ještě teplé brambory rozšťouchejte v hrnci.
  3. Osolte je, opepřete a ochuťte strouhaným muškátem.
  4. Po kouscích zapracujte máslo a metlou vyšlehejte dohladka.
  5. Přilijte ohřáté mléko a pořádně opět vyšlehejte do hladka.
Kaše z brambor servírovaná v misce a posypaná bylinkami.
www.jocooks.com

Připravili jsme pro vás i nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.