Tento recept je velmi jednoduchý a výsledný produkt má vynikající chuť. Příprava není nijak složitá a rozhodně to může být nejen dobrá pochoutka, ale třeba dárek k svátku, když k tomu vyrobíte i odpovídající obal či věnování.
Ingredience:
- 5 palic česneku
- 1 hrnek nálevu
- 6 stonků čerstvého tymiánu
- 2 bobkové listy
- 1 hrnek extra panenského olivového oleje (může být potřeba i víc)
Postup:
- Nálev nalijeme do menšího hrnce a přivedeme na středním ohni k varu.
- Mezitím vyloupeme všechny stroužky česneku a odkrojíme z nich okraje.
- Jakmile se nálev vaří, vhodíme do něj opatrně všechny stroužky česneku a necháme povařit cca 1 minutu.
- Na stůl rozprostřeme kuchyňské papírové utěrky a na ně vyndáme pomocí děrované naběračky česnek z nálevu, aby se zbavil přebytečné tekutiny.
- Poté je rozdělíme do dvou dokonale čistých uzavíratelných sklenic o objemu 500 ml.
- Do každé sklenice dáme 3 snítky tymiánu a 1 bobkový list.
- Zalijeme olivovým olejem tak, aby byl česnek s bylinkami úplně ponořený.
- Dobře uzavřeme a uložíme do chladničky, kde necháme 48 odpočívat. Teprve poté je česnek připraven k použití.
- Takto připravený produkt vydrží až 3 měsíce.