Tento jednoduchý dýňový dip zabere pouhých 10 minut, skvěle se hodí na letní večírky nebo jako předkrm a navíc je veganský!
Ingredience
- ¼ šálku kešu oříšků
- ¼ červené cibule
- 3 jalapeňos papričky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje na restování
- ¾ šálku dýňového pyré
- 2 lžičky mandlového mléka
- 1 lžička olivového oleje do pomazánky
- 1 větvička petrželky na ozdobu, volitelně
Postup
- Namočte ¼ šálku kešu na 2 hodiny nebo přes noc.
- Nakrájejte ¼ cibule a 3 jalapeňos na proužky julienne.
- Nakrájejte 4 stroužky česneku na dlouhé tenké proužky.
- Do středního kastrolu dejte extra panenský olivový olej a zahřívejte ho na mírném ohni po dobu 30 sekund.
- Přidejte česnek, cibuli a jalapeňo papričky a za občasného míchání restujte na středním ohni po dobu 7 minut.
- Smažte, dokud cibule nezhnědne.
- Zatímco restujete cibuli s česnekem a papričkami, vložte kešu do kuchyňského robotu a mixujte při nízké rychlosti, dokud se nerozdrtí.
- Přidejte dýňové pyré a smíchejte s kešu oříšky.
- Přidejte smaženou cibuli, česnek a papričky ke směsi dýňového pyré a kešu.
- Přidejte mandlové mléko, olivový olej a vše promíchejte, dokud nebude směs hladká.
- Ozdobte kadeřavou petrželkou.
- Přendejte dip do misky a podávejte například s mozzarellovými tyčinkami.
Pokud vás baví sladké pečení a rádi byste vyzkoušeli něco nového, inspirujte se našimi recepty na dezerty z máslové či hokkaido dýně.