Tento dip je pikantní a příjemně kořeněný, pocházející z Libye a nyní oblíbený mezi Izraelci. Oblíbíte si ho i vy?
Ingredience
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 7 stroužků česneku, lisovaných
- 1/2 lžičky kmínu
- špetka vloček červeného chilli
- 2 šálky dýňového pyré v konzervě nebo domácího
- 3 lžičky Harissy
- 1 lžíčka medu
- šťáva z 1 citronu
- sůl dle chuti
Postup
- Olivový olej zahřejte ve střední pánvi na středním ohni.
- Přidejte česnek, kmín, a vločky červeného chilli.
- Osolte a promíchejte.
- Restujte, dokud česnek nezačne zlátnout.
- Přidejte dýňové pyré, harissu a med a promíchejte.
- Povařte, dokud se dýně neohřeje.
- Vyjměte ze sporáku a vmíchejte citronovou šťávu.
- Ochutnejte a případně dokořeňte.
- Podávejte například s řeckým jogurtem a ohřátou pitou, nebo jako ozdobu kuskusu.