Klasické karbanátky z hub zná snad každý.
Ale co takové placky s japonskými houbami enoki?
Nebo třeba se shiitake, sýrem a escalivadou?
Přinášíme vám jedinečné recepty na houbové karbanátky, o kterých jste určitě ještě neslyšeli!
Naše recepty
Tip na závěr
Na tvarování je lepší nechat hmotu trochu ztuhnout, lépe se pak tvaruje. Karbanátky můžeme tvarovat různě. Nejčastěji to asi budou menší kulaté placičky.
Pokud chceme větší řízky, pak raději opravdu ze ztuhlé hmoty, tak se nám podaří vytvořit větší ploché řízky. Místo placiček nebo řízků můžeme tvarovat i válečky, kuličky, z hodně ztuhlé hmoty předem rozprostřené na plát, můžeme vykrojit čtverce nebo obdélníky.
Stále vám v košíku zbylo mnoho hub? Zkuste naše tipy na vynikající zapékané houby.
Pochutnali jste si? Pochlubte se ostatním houbařům v komentářích.