Žahour

Žahour

Tato jednoduchá, a přitom velmi chutná borůvková omáčka je vyrobena z čerstvých borůvek a potěší svou jemnou strukturou i vynikající chutí.

Ingredience:

  • 3 hrnky čerstvých nebo zmrazených borůvek
  • 1 hrnek vody + 3 lžíce vody
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžičku vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru

Postup:

  • Borůvky propláchneme a 1 a 1/2 hrnku dáme do hrnce. Přilijeme hrnek vody s vanilkovým extraktem, zasypeme cukrem a na středně vysokém ohni začneme zahřívat.
  • Jakmile přivedeme k varu, začnou se borůvky postupně rozpadat.
  • Kukuřičný škrob rozmícháme ve 3 lžících vody, přidáme k borůvkám a za stálého míchání při nízké teplotě vaříme cca 3 minuty.
  • Když bude omáčka moc hutná/hustá, můžeme po lžících přidávat vodu, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
  • Odstavíme z plotny, přisypeme zbývající borůvky a jemně zamícháme.
  • Servírujeme na palačinky, lívance, ovocné knedlíky, zkrátka s čímkoliv máme rádi.
Omáčka z rozvařených borůvek, cukru a smetany.
Zdroj: https://pinchofyum.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.