Vaječná tlačenka s vepřovým masem

Vaječná tlačenka s vepřovým masem

Kombinace vajec s masem je možná trochu netradiční, ale o to chutnější. Ostatně je velmi chutná, rychlá a hodí se jako svačina i malý oběd, případně pro někoho i trochu vydatnější večeře.

Ingredience:

  • 4 vepřové nožičky
  • 1 vepřový jazyk
  • 2 vepřové uši
  • 500 g vepřového masa (ideálně směs)
  • 2 bobkové listy
  • 3 – 5 kuliček černého pepře
  • 6 – 8 vajec
  • 1 hrst petržele
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • Ocet podle chuti

Postup:

  • Do velkého hrnce dáme vepřové nožky, jazyk, uši, směs masa, bobkové listy, černý pepř, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  • Při nízké teplotě vše vaříme, dokud není maso měkké.
  • Uvařené kousky vepřového vyjmeme z vody, jazyk oloupeme, ostatní kousky zbavíme kostí a všechno nakrájíme či vidličkou roztrháme na kousky.
  • Dáme do misky, zalijeme vývarem z hrnce, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, ocet a zamícháme.
  • Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a rozdělíme na poloviny.
  • Naskládáme do nádoby či nějaké formy, případně zapékací misky, zasypeme jemně nasekanou petrželkou a zalijeme vývarem s masem.
  • Rovnoměrně rozprostřeme a uhladíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odpočinout do lednice, aby se vývar měl čas přeměnit na konzistenci jako želé.
  • Následující den stačí rozkrájet a můžeme servírovat.

Tip: Poměr koření je pouze orientační, pokud máte raději více koření, neváhejte jej upravit podle vlastní chuti.

Vepřová tlačenka s vařenými vejci a bylinkami.
Zdroj: https://tastycraze.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.