Kombinace vajec s masem je možná trochu netradiční, ale o to chutnější. Ostatně je velmi chutná, rychlá a hodí se jako svačina i malý oběd, případně pro někoho i trochu vydatnější večeře.
Ingredience:
- 4 vepřové nožičky
- 1 vepřový jazyk
- 2 vepřové uši
- 500 g vepřového masa (ideálně směs)
- 2 bobkové listy
- 3 – 5 kuliček černého pepře
- 6 – 8 vajec
- 1 hrst petržele
- 4 – 6 stroužků česneku
- Ocet podle chuti
Postup:
- Do velkého hrnce dáme vepřové nožky, jazyk, uši, směs masa, bobkové listy, černý pepř, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- Při nízké teplotě vše vaříme, dokud není maso měkké.
- Uvařené kousky vepřového vyjmeme z vody, jazyk oloupeme, ostatní kousky zbavíme kostí a všechno nakrájíme či vidličkou roztrháme na kousky.
- Dáme do misky, zalijeme vývarem z hrnce, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, ocet a zamícháme.
- Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a rozdělíme na poloviny.
- Naskládáme do nádoby či nějaké formy, případně zapékací misky, zasypeme jemně nasekanou petrželkou a zalijeme vývarem s masem.
- Rovnoměrně rozprostřeme a uhladíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odpočinout do lednice, aby se vývar měl čas přeměnit na konzistenci jako želé.
- Následující den stačí rozkrájet a můžeme servírovat.
Tip: Poměr koření je pouze orientační, pokud máte raději více koření, neváhejte jej upravit podle vlastní chuti.