Chléb ve vajíčku

Chléb ve vajíčku

Určitě mávnete rukou nad tím, že tenhle recept zná každé malé dítě a zvládne ho udělat i úplný amatér, ale někdy i takové obyčejné jídlo můžete zkazit, pokud ho nepřipravujete s trochou zápalu.

Ingredience:

  • 4 plátky chleba (není na to vhodný čerstvý, lepší je tak 2 dny starý)
  • 4 vejce
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 2 – 3 lžíce čerstvého nesoleného másla (na smažení)
  • Špetka kurkumy
  • Špetka mletého černého pepře
  • Špetka sušeného česneku

Na ozdobu:

  • Čerstvá/nakládaná paprika
  • Sterilovaná/salátová okurka
  • Cibule
  • Hořčice

Postup:

  • Vejce rozklepneme do misky, přidáme mléko, kurkumu, mletý černý pepř, sušený česnek a důkladně našleháme.
  • Připravíme si pánev a rozpustíme v ní máslo.
  • Mezitím si plátky chleba rozdělíme na poloviny a vložíme do vaječné směsi a několikrát obrátíme, aby se do nich směs vsákla.
  • Takto nasycený chléb vložíme do pánve na rozehřáté máslo a osmažíme z obou stran do zlatohněda.
  • Osmažený chléb potřeme hořčicí a ozdobíme najemno nakrájenou cibulí, okurkou a paprikou.
Čerstvý chléb obalovaný ve vaječné směsi a smažený na čerstvém másle.
Zdroj: https://www.food.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.