Určitě mávnete rukou nad tím, že tenhle recept zná každé malé dítě a zvládne ho udělat i úplný amatér, ale někdy i takové obyčejné jídlo můžete zkazit, pokud ho nepřipravujete s trochou zápalu.
Ingredience:
- 4 plátky chleba (není na to vhodný čerstvý, lepší je tak 2 dny starý)
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- 2 – 3 lžíce čerstvého nesoleného másla (na smažení)
- Špetka kurkumy
- Špetka mletého černého pepře
- Špetka sušeného česneku
Na ozdobu:
- Čerstvá/nakládaná paprika
- Sterilovaná/salátová okurka
- Cibule
- Hořčice
Postup:
- Vejce rozklepneme do misky, přidáme mléko, kurkumu, mletý černý pepř, sušený česnek a důkladně našleháme.
- Připravíme si pánev a rozpustíme v ní máslo.
- Mezitím si plátky chleba rozdělíme na poloviny a vložíme do vaječné směsi a několikrát obrátíme, aby se do nich směs vsákla.
- Takto nasycený chléb vložíme do pánve na rozehřáté máslo a osmažíme z obou stran do zlatohněda.
- Osmažený chléb potřeme hořčicí a ozdobíme najemno nakrájenou cibulí, okurkou a paprikou.