Cuketový dezert se smetanovou polevou

Cuketový dezert se smetanovou polevou

Banánová buchta, do které se přidá zelenina? Nic není nemožné, stačí jen vhodně kombinovat suroviny a máte vynikající pochoutku, která je naprosto dokonalá chutí i konzistencí.

Ingredience:

Těsto:

  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli

2 zralé banány

  • 1 hrnek strouhané cukety
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Poleva:

  • 75 g smetanového sýra
  • 4 polévkové lžíce změklého neslaného másla
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vyložíme pekáč pečícím papírem. Pokud ho nemáme, vystříkáme jej kuchyňským sprejem na pečení nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Ve velké misce smícháme mouku, cukr, skořici, prášek do pečiva, sůl i jedlou sodu a dáme zatím na stranu.
  • Do střední misky vhodíme oloupané banány a rozmačkáme vidličkou. Přidáme cukeru, vejce, rostlinný olej, vanilkový extrakt a ručním mixérem našleháme.
  • Mokré přísady vmícháme do suchých a promícháme, aby bylo těsto hladké.
  • Rozprostřeme těsto do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme cca 35 – 40 minut. Jakmile začne povrch získávat zlatohnědou barvu, vyzkoušíme jej uprostřed špejlí.
  • Upečenou buchtu vyjmeme z trouby a odložíme na mřížku, aby vychladla. To může trvat asi 1 hodinu.
  • Poté vyklopíme z pekáče na velký tác nebo čistý pečící papír a připravíme si polevu.
  • Ve středně velké misce našleháme smetanový sýr s máslem a cukrem.
  • Přidáme mléko s vanilkovým extraktem a hodně důkladně našleháme.
  • Hotovou polevou rozetřeme rovnoměrně po celé ploše a pak už jen nakrájíme na kousky.
Cuketovo-banánový dort s polevou ze smetanového sýra.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.