Velmi jednoduchý recept pouze z několika málo ingrediencí. Jejich chuť se následně skvěle snoubí a činí z tohoto salátu například výborné jídlo na piknik.
Ingredience:
- 800 g bílých fazolí z konzervy
- 1 stroužek česneku
- 1/4 šálku nasekané petrželky
- 1/4 šálku nadrobno nakrájené červené cibule
- 5 PL olivového oleje
- 2 PL čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 PL mletého čerstvého rozmarýnu
- kůra z 1 citronu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky černého pepře
Postup:
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, sůl a černý pepř.
- Následně do mísy přidejte propláchnuté bílé fazole z konzervy, nadrobno nakrájenou červenou cibuli, petrželku a rozmarýn.
- Důkladně vše promíchejte.
- Před podáváním nechte salát alespoň hodinu odležet v lednici, aby se chutě spojily.
Takto připravený fazolový salát chutná skvěle především s čerstvým pečivem.
Z rozmanitých druhů fazolí se dá připravit i velmi chutná a výživná polévka. Inspirujte se našimi recepty na fazolačku!