Fazole mungo nemusíte vždy konzumovat pouze v naklíčené podobě. Velmi chutné jsou i vařené. Přesvědčte se o tom v tomto salátu.
Ingredience:
- 1 šálek fazolí mungo
- 1/2 šálku červené cibule
- 2 šálky cherry rajčátek
- 2 avokáda
- 1 šálek kukuřice
- 1 PL citronové šťávy
- 3 PL jablečného octa
- 3 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Fazole mungo propláchněte a uvařte v hrnci s vodou přibližně 40 minut, dokud nejsou měkké.
- Následně fazole sceďte a nechte vychladnout.
- V mezidobě si nakrájejte na kostičky avokádo a červenou cibuli, cherry rajčátka rozkrojte napůl.
- Vychladnuté fazole mungo smíchejte s veškerou zeleninou.
- V menší misce si smíchejte citronovou šťávu, jablečný ocet a olivový olej.
- Salát zalijte a promíchejte.