Tento dip z pečené řepy, plný aromatických bylinek a koření a pečeného česneku, je neuvěřitelně chutný, barevný a taaak návykový!
Ingredience
- 2 – 3 střední řepy
- 1 hlava česneku
- ½ šálku vlašských ořechů
- ½ šálku koriandru
- 2 lžíce kopru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1/2 čajové lžičky chilli prášku
- ½ čajové lžičky soli
- tortilla chipsy na servírování
Postup
- Předehřejte troubu na teplotu 220°C.
- Každou řepu zabalte jednotlivě do alobalu.
- Odřízněte horní část hlavy česneku, abyste odkryli stroužky.
- Pokropte asi 1 čajovou lžičku olivového oleje a zabalte do alobalu.
- Pečte řepu a česnek asi 45 minut, nebo dokud nebude řepa po propíchnutí vidličkou měkká.
- Jakmile řepu ochladíte, ořízněte horní část a oloupejte kůži.
- Každou řepu nakrájejte na několik plátků.
- Do kuchyňského robotu vložte všechny ingredience a vymačkejte opečený česnek bez kůže.
- Rozmixujte do hladka.
- Dosolte podle chuti.
- Podávejte s nakrájenou bagetou nebo s tortilla chipsy.
Inspirujte se i našimi recepty na lahodné saláty z červené řepy 7x jinak.