Pomazánka z pečené řepy a lilku

Pomazánka z pečené řepy a lilku

Tato lahodná pomazánka s pečenou červenou řepou a lilkem je strašně jednoduchá a je skvělým způsobem, jak zvýšit rozmanitost zeleniny ve vaší stravě. Bez lepku, bez mléka a vhodná pro vegany.

Ingredience

  • 300 gramů červené řepy     
  • 300 gramů lilku
  • 4 lžíce tahini
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje plus něco navíc na pečení
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Odřízněte listy a kořeny z červené řepy a důkladně ji umyjte.
  3. Řepu zabalte do alobalu a dejte na pekáč.
  4. Odřízněte stopku z lilku a překrojte na polovinu délky dolů do středu.
  5. Vykrojené boky lilku potřete trochou olivového oleje a lilek nakrájenou stranou dolů položte na malý list pečícího papíru a přidejte jej na stejný plech na pečení jako řepu.
  6. Pečte červenou řepu a lilek do měkka.
  7. Lilek bude trvat asi 35-40 minut, až bude hotový, vytáhněte ho a nechte ho někde vychladnout, přičemž ho nechte na papíře na pečení.
  8. Červená řepa bude trvat asi hodinu nebo o něco déle, v závislosti na velikosti.
  9. Jakmile je červená řepa hotová, nechte ji před rozbalením trochu vychladnout.
  10. Pomocí prstů nebo nože odstraňte z červené řepy většinu kůže.
  11. Sloupněte také kůži z lilku.
  12. Vložte červenou řepu, lilek, tahini, olivový olej a koření do kuchyňského robotu.
  13. Rozmixujte do hladka.
  14. Dochuťte solí a pepřem.
  15. Před podáváním dejte pomazánku na několik hodin do lednice, aby vychladla.
Řepová pomazánka s lilkem servírovaná v misce s čerstvými bylinkami, obložená mrkví, jahodami, oříšky a suchary.
www.nourisheveryday.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.