Řepová pomazánka se smetanovým sýrem

Řepová pomazánka se smetanovým sýrem
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Skvělá alternativa k hummusu a dobrý způsob, jak využít řepu, která je v sezóně snad vždy. Podávejte pomazánku s nějakými zdravými krekry jako jednoduché polední občerstvení nebo jako předkrm při setkání s přáteli.

Ingredience

  • 4 střední řepy, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kostky
  • 5 lžíc roztíratelného smetanového sýra
  • šťáva z 1 velkého citronu   
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře (volitelně)

Postup

  1. Vařte nakrájenou a oloupanou řepu v páře 25 – 30 minut, nebo dokud nebude možné ji snadno propíchnout vidličkou.
  2. Odstavte z ohně a řepu nechte mírně vychladnout.
  3. Vložte vychlazenou řepu a zbývající ingredience do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  4. Ochutnejte a dochuťte.
  5. Před podáváním pomazánku ještě ochlaďte.
Dip z červené řepy se sýrem servírovaný v misce.
www.theconsciousdietitian.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.