Pomazánka z červené řepy s křenem

Pomazánka z červené řepy s křenem
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 1

Tento dip je krásně zářivý a skládá se ze samých zdravých ingrediencí. Je to perfektní předkrm či originální občerstvení. Užijte si ho!

Ingredience

  • 2 velké řepy (nebo 4 menší)
  • 2 – 4 lžíce křenu
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 1/2 šálku 4% plnotučného mléčného jogurtu

Postup

  1. Opláchněte řepu a vložte ji do hrnce se studenou vodou.
  2. Přiveďte vodu k varu a poté snižte plamen na střední teplotu.
  3. Vařte řepu po dobu 45-60 minut, nebo dokud ji snadno nepropíchnete vidličkou.
  4. Až bude řepa hotová, vypusťte vodu a ochlaďte řepu v cedníku.
  5. Vložte řepu pod studenou vodu a oloupejte ji.
  6. Řepu nakrájejte nahrubo a vložte ji do mixéru, kterých nechte 30 sekund běžet..
  7. Seškrábejte strany a mixujte dalších 30 sekund až minutu.
  8. Přidejte křen, sůl, mletý pepř, jogurt a zpracovávejte 10 sekund, dokud se vše nespojí.
  9. Dobrou chuť!
Řepová pomazánka s křenem servírovaná v misce a posypaná bylinkami.
www.thetoastedpinenut.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.