Buchta s ořechy a čokoládovou polevou

Buchta s ořechy a čokoládovou polevou
Příprava: 15 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 15

Přinášíme inspiraci na oříškový moučník s kefírovým základem. Navrchu s lahodnou čokoládovou polevou.

Ingredience

  • 280g hladké mouky
  • 500ml kefírového mléka
  • 150g moučkového cukru
  • 1ks vejce
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce kakaa
  • 150ml oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • Drcené ořechy dle chuti (vlašské, lískové, mandle, pekanové,…)
  • 200g čokolády na vaření
  • 200ml smetany ke šlehání (30%)

Postup

  • V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, kakao a sodu.
  • V jiné míse metlou rozšlehejte vejce, přilijte kefír, olej, a med.
  • Ořechy nasekejte nahrubo nebo najemno. Kdo, jak má rád.
  • Troubu si předehřejte na 170°C.
  • Sypkou směs postupně zašlehejte do směsi s kefírem. Nakonec přimíchejte nasekané/nadrcené ořechy.
  • Plech vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Do něj vlijte hotové těsto.
  • Pečte 40-50 minut. Zkoušejte špejlí, zda už je hotová.
  • Po upečení nechte vychladnout.
  • Připravte čokoládovou polevu tak, že do hrnce dáte vařit smetanu, vsypete do ní nalámanou čokoládu a necháte zcela rozpustit a propojit.
  • Hotovou polevu nalijte na povrch vychladlé buchty a poté nechte ztuhnout.
Čokoládová buchta s ořechy a polevou navrchu.
Zdroj: justsotasty.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.