Česneková pomazánka s bylinkami

Česneková pomazánka s bylinkami
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 10

Brambory jsou skvělou surovinou do mnoha receptur, jako jsou například zapékané brambory. Když jsou ovšem součástí nějaké pomazánky, je její chuť i struktura nezaměnitelná.

Ingredience:

  • 15 středně velkých brambor (ideálně odrůda Yukon Gold)
  • 1 balení smetanového sýra
  • 1/2 kostky čerstvého nesoleného másla
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
  • 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Postup:

  • Brambory dáme do hrnce, přidáme vodu, přivedeme k varu a na střední teplotu vaříme asi 10 – 15 minut doměkka.
  • Přecedíme a necháme chvíli vychladnout, aby byly vlažné.
  • Mezitím si nakrájíme smetanový sýr a máslo na menší kostky.
  • Brambory důkladně rozmačkáme na hladkou kaši a po částech vmícháme smetanový sýr a máslo.
  • Přidáme zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání a pomocí ručního mixéru našleháme, aby byla směs hladká.
  • Vmícháme pažitku, petržel i prolisovaný česnek s tymiánem a osolíme i opepříme.
  • Naposledy důkladně zamícháme a dáme na 3 hodiny odležet do lednice, aby se jednotlivé chutě promísily.
  • Servírujeme na čerstvé bagetě nebo využijeme krekry a jiné slané sušenky.

Tip: Pokud chceme dosáhnout výraznějšího aroma, dáme petržel, pažitku, tymián i česnek do hmoždíře a pečlivě rozdrtíme na pastu.

Pomazánka z brambor s vůní česneku a čerstvých bylinek.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.