Buchta ze šlehačky s polevou

Buchta ze šlehačky s polevou

Neuvěřitelně jednoduchá šlehačková buchta, kterou můžete podávat při mnoha různých příležitostech. Vystačíte si se základními přísadami, které máte běžně doma a výsledkem je perfektní nadýchaný dezert.

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku změkčeného másla
  • 3 šálky bílého krystalového cukru
  • 6 velkých vajec pokojové teploty
  • 3 hrnky prosáté dortové mouky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 240 ml smetany ke šlehání

Na polevu:

  • 2 šálky prosátého moučkového cukru
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 2-4 lžíce silné smetany
  • libovolný extrakt (volitelně)

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů C.
  2. Vymažte a vysypte dvě bochníkové formy.
  3. Dortovou mouku prosejte a odměřte.
  4. Dejte stranou.   
  5. Ve velké míse smíchejte máslo a postupně přidávejte cukr.
  6. Šlehejte na střední rychlost, dokud nebude směs krémová.
  7. Přidejte vejce, jedno po druhém, a míchejte po každém přidání.
  8. Střídavě přidávejte prosátou dortovou mouku a šlehačku, šlehejte na nízké rychlosti, dokud se nerozmixují (nadměrné šlehání způsobí suchý a těžký koláč).
  9. Přidejte vanilku.
  10. Pro bohatší chuť přidejte další 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu.
  11. Nalijte do připravených forem.
  12. Pečte přibližně 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud nůž vložený do středu buchty nevyjde čistý.
  13. Nechte ve formách vychladnout na mřížce 15–20 minut.
  14. Vyjměte z forem a nechte úplně vychladnout na mřížce.
  15. V případě potřeby připravte polevu smícháním uvedených ingrediencí a důkladným promícháním.
  16. Rozetřete na vychladlé buchty a podávejte.
Šlehačkový moučník servírovaný na talíři s miskou krému.
www.recipelion.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.