Broskvová bábovka s citronovou polevou

Broskvová bábovka s citronovou polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 85 minut Počet porcí: 12

Když zkombinujete perfektní chuť broskví s máslovou, hutnou a zároveň vláčnou chutí bábovky, vyjde vám delikátní výsledek. Sametově jemnou strukturu bábovce přidává krémový sýr, který z ní dělá naprostou lahůdku. A co teprve citronová poleva!

Ingredience

Na bábovku:

  • 6 – 8 čerstvých zralých broskví
  • 3 hrnky dortové mouky
  • 1,25 čajové lžičky jemné mořské soli
  • 4 velká vejce, plus 2 žloutky
  • 1/4 šálku mléka
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1,5 šálku másla pokojové teploty (plus navíc na vymazání formy)
  • 170 g krémového sýra pokojové teploty
  • 3 šálky krystalového cukru
  • kůra z 1 citronu

Na polevu:

  • 2 lžíce krémového sýra pokojové teploty
  • 2 lžíce másla pokojové teploty
  • 1,25 šálku moučkového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup                                       

  1. Broskve oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte stranou.
  2. Umístěte rošt doprostřed trouby a předehřejte troubu na 150°C.
  3. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte moukou.
  4. Přebytečnou mouku vyklepejte a odložte formu stranou, dokud nebude připravena k použití.
  5. Ve středně velké míse smíchejte mouku a sůl a dejte stranou.
  6. Rozšlehejte vejce, žloutky, mléko a vanilkový extrakt.
  7. Dejte stranou.
  8. Přidejte máslo a krémový sýr do misky stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem.
  9. Pokud nemáte stolní mixér, použijte ruční mixér.
  10. Míchejte na středně vysoké rychlosti, dokud se vše dobře nespojí, asi 1 minutu.
  11. Postupně přidávejte cukr a míchejte ještě asi 3–4 minuty, dokud se směs nezdá být lehká a nadýchaná.
  12. Snižte rychlost na minimum a pomalu vmíchejte směs mléka a vajec.
  13. Seškrábněte strany mísy a ještě jednou promíchejte.
  14. Přidejte suché přísady ve 3 dávkách, míchejte na nízké rychlosti.
  15. Seškrábněte strany mísy a ještě jednou promíchejte.
  16. Přidejte na kostičky nakrájené broskve a citronovou kůru a míchejte, dokud nejsou broskve rovnoměrně zamíchány v těstě.
  17. Dejte těsto do formy a pečte 40 minut.
  18. Otočte formu a pokračujte v pečení dalších 45 minut.
  19. Bábovku přendejte na rošt a nechte 15 minut tuhnout.
  20. Vyjměte bábovku z formy a nechte ji asi 2 hodiny úplně vychladnout.
  21. Připravte si polevu.
  22. Dejte máslo a krémový sýr do středně velké mísy.
  23. Míchejte na středně vysoké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  24. Poté přidejte moučkový cukr, citronovou šťávu a vanilku a míchejte, dokud nevznikne poleva.
  25. Vršek bábovky bohatě pokapejte polevou a nechte ještě 1–2 hodiny tuhnout.
  26. Nakrájejte a podávejte!
Bábovka z broskví zalitá citronovou polevou na skleněném talíři.
www.theanthonykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.