Drobenkový koláč s broskvemi

Drobenkový koláč s broskvemi
Příprava: 30 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 12

Chutný máslový koláč s čerstvými broskvemi a jemnou skořicovou drobenkou, završený sladkou vanilkovou polevou, je naprosto luxusní dezert, který si zamiluje celá vaše rodina!

Ingredience

Na drobenku:

  • 1 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 1 a 1/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/4 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla

Na koláč:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 500 g broskví pokojové teploty, oloupaných, vypeckovaných a nakrájených na plátky (asi 3 střední broskve, každá nakrájená na 10 plátků)
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku změkčeného másla
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku zakysané smetany
  • 1/3 šálku podmáslí

Na vanilkovou polevu:

  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 1/4 lžičky vanilky

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Postříkejte 23 cm dortovou formu nepřilnavým sprejem na vaření.
  3. Připravte si drobenku.
  4. V míse smíchejte dohromady mouku, třtinový cukr, krystalový cukr, skořici, zázvor, muškátový oříšek a sůl (všechny hrudky třtinového cukru rozdrťte prsty).
  5. Přilijte rozpuštěné máslo a pomocí gumové špachtle vytvořte drobenku.
  6. Dejte stranou.
  7. V samostatné misce míchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl po dobu 20 sekund, dejte stranou a oloupejte a nakrájejte broskve, pokud jste to ještě neudělali.
  8. V míse elektrického stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem vyšlehejte máslo a krystalový cukr tak, aby byla směs světlá a krásně nadýchaná.
  9. Přimíchejte 1 vejce a poté vanilku s druhým vejcem.
  10. Přidejte 1/3 moučné směsi do směsi máslo/vejce a míchejte jen tak dlouho, dokud se nespojí, poté přilijte podmáslí a míchejte tak dlouho, dokud se vše nespojí.
  11. Vmíchejte další 1/3 moučné směsi a míchejte jen do spojení, poté vmíchejte zakysanou smetanu.
  12. Dokončete přimícháním poslední 1/3 směsi mouky a míchejte, dokud se téměř nespojí, poté vyjměte z mixéru mixku, seškrábejte strany a dno a promíchejte, aby se vše spojilo.
  13. Nalijte těsto do připravené formy.
  14. Rovnoměrně posypte broskvemi a poté rovnoměrně posypte drobenkovou směsí.
  15. Pečte v předehřáté troubě, dokud není střed koláče hotový, asi 50 – 55 minut.
  16. Nechte vychladnout na mřížce a poté podle potřeby pokapejte polevou.
  17. Polevu si připravíte následovně: V míse smíchejte moučkový cukr, mléko a vanilku.
  18. Přidejte více mléka na ředění podle potřeby nebo více moučkového cukru, abyste v případě potřeby zahustili.
  19. Dobrou chuť!
Kus koláče z čerstvých broskví se skořicovou drobenkou a vanilkovou polevou servírovaný na talířku s vidličkou.
www.cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.