Pikantní nudlová polévka

Pikantní nudlová polévka

Pikantní, sladkoslaná, ale i kyselá thajská nudlová polévka s čerstvými surovinami bohatými na živity je skvělým nápadem pro rychlé a snadné jídlo z jedné nádoby, které si můžete upravit dle svých představ. Navíc ji připravíte do 20 minut!

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce zázvoru + česneku, nasekané
  • 4 lžíce thajské červené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 4 šálky vody smíchané s koncentrovaným vývarem
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 čajová lžička třtinového cukru
  • 150 g nudlí Lo Mein

K servírování:

  • nasekané zelí
  • jarní cibulka, nakrájená na plátky
  • limetková šťáva
  • vločky červené chilli papričky
  • zelená chilli paprička nakrájená na plátky
  • rozdrcené arašídy
  • čerstvý koriandr

Postup

  1. Zahřejte pánev a přidejte olej.
  2. Přidejte zázvor a česnek a na vyšším plameni trochu orestujte.
  3. Dále přidejte červenou kari pastu a za stálého míchání restujte 2 minuty.
  4. Snižte teplotu, poté přilijte kokosové mléko a vývar.
  5. Ochuťte rybí omáčkou a třtinovým cukrem.
  6. Vše smíchejte.
  7. Přidejte do polévky nudle, které vařte na středním ohni do měkka.
  8. Připravte servírovací misku a přidejte tolik zelí a jarní cibulky, kolik chcete.
  9. Potom nandejte vařené nudle na syrovou zeleninu a vše zalejte polévkou.
  10. Ozdobte limetkovou šťávou, vločkami červeného chilli, čerstvým zeleným chilli, drcenými arašídy a čerstvým koriandrem podle vašich představ.
  11. Podávejte.
Polévka s nudlemi, ozdobená bylinkami a jarní cibulkou, doplněná limetkovými klínky v polévkové misce.
www.masalaherb.com

Inspirujte se našimi dalšími recepty s tofu 6x jinak! Vyzkoušejte asijskou klasiku nebo třeba křupavé tofu nugetky z trouby.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.