Pikantní, sladkoslaná, ale i kyselá thajská nudlová polévka s čerstvými surovinami bohatými na živity je skvělým nápadem pro rychlé a snadné jídlo z jedné nádoby, které si můžete upravit dle svých představ. Navíc ji připravíte do 20 minut!
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce zázvoru + česneku, nasekané
- 4 lžíce thajské červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 4 šálky vody smíchané s koncentrovaným vývarem
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 150 g nudlí Lo Mein
K servírování:
- nasekané zelí
- jarní cibulka, nakrájená na plátky
- limetková šťáva
- vločky červené chilli papričky
- zelená chilli paprička nakrájená na plátky
- rozdrcené arašídy
- čerstvý koriandr
Postup
- Zahřejte pánev a přidejte olej.
- Přidejte zázvor a česnek a na vyšším plameni trochu orestujte.
- Dále přidejte červenou kari pastu a za stálého míchání restujte 2 minuty.
- Snižte teplotu, poté přilijte kokosové mléko a vývar.
- Ochuťte rybí omáčkou a třtinovým cukrem.
- Vše smíchejte.
- Přidejte do polévky nudle, které vařte na středním ohni do měkka.
- Připravte servírovací misku a přidejte tolik zelí a jarní cibulky, kolik chcete.
- Potom nandejte vařené nudle na syrovou zeleninu a vše zalejte polévkou.
- Ozdobte limetkovou šťávou, vločkami červeného chilli, čerstvým zeleným chilli, drcenými arašídy a čerstvým koriandrem podle vašich představ.
- Podávejte.
Inspirujte se našimi dalšími recepty s tofu 6x jinak! Vyzkoušejte asijskou klasiku nebo třeba křupavé tofu nugetky z trouby.