Tato lahodná polévka je hotová za pouhých 30 minut a přitom je tak plná chuti. Je super krémová, z kokosového mléka, kari pasty a spousty dalších thajských ingrediencí. Užijte si ji!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce strouhaného česneku
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 lžíce pasty z citronové trávy
- 1 lžíce chilli česnekové omáčky
- 1 čajová lžička kari koření
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1 plechovka (420 g) dýňového pyré
- 1 plechovka (380 g) kokosového mléka
- 1 a 1/2 šálku zeleninového vývaru
- šťáva z 1/2 limetky
- sůl, podle chuti
- nasekaný koriandr, na ozdobu
- nasekaná jarní cibulka, na ozdobu
- dýňová semínka, na ozdobu
- řecký jogurt, na ozdobu
Postup
- Do středně velkého hrnce přidejte olivový olej a zahřejte na středně vysokou teplotu.
- Přidejte cibuli a restujte 5 minut nebo dokud nezačne mírně měknout.
- Vmíchejte červenou kari pastu, strouhaný česnek, strouhaný zázvor, pastu z citronové trávy, chilli česnekovou omáčku, kari a kurkumu.
- Promíchejte, spojte a sundejte ze sporáku.
- Přidejte směs z pánve do vysoce výkonného mixéru spolu s dýňovým pyré a kokosovým mlékem.
- Rozmixujte do hladka.
- Vraťte rozmixovanou směs zpět do hrnce a zahřejte na středně vysokou teplotu.
- Přidejte zeleninový vývar a nechte polévku asi 10 minut zahřát.
- Přimíchejte limetkovou šťávu, dochuťte a v případě potřeby přidejte sůl.
- Podávejte posypané koriandrem, jarní cibulkou, dýňovými semínky a s kapkami řeckého jogurtu.