Polévka Tom Yum

Polévka Tom Yum

Připravte si s námi nejlepší thajský recept na polévku Tom Yum! Je pikantní, kyselá, slaná, plná krevet a hub, a hlavně návyková!

Ingredience

  • 350 g krevet nebo tygřích krevet, s hlavou a skořápkou
  • 2 a 1/2 šálku krevetového vývaru, konzervovaného kuřecího vývaru nebo vody
  • 1 stonek citronové trávy, nakrájený na proužky a naklepaný sekáčkem
  • 3 plátky galangalu
  • 6 kafírových listů
  • 6 bird´s eye chilli papriček
  • 6 čerstvých hlív ústřičných, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce nam prik pao, thajské pečené chilli pasty
  • 2 lžíce oleje z pasty nam prik pao, který je na povrchu
  • 3 lžičky rybí omáčky
  • 3 a 1/2 lžíce limetkové šťávy
  • listy koriandru, na ozdobu

Postup

  1. Zbavte krevety skořápek a hlav, nechte však ocasy.
  2. Skořápky a hlavy dejte stranou.
  3. Zbavte krevety černých žil na zádech a dejte je stranou..
  4.  V hrnci přiveďte k varu 3 šálky vody.
  5. Přidejte krevetové hlavy a skořápky, abyste vytvořili krevetový vývar.
  6. Vařte, dokud se voda nezbarví mírně do oranžova.
  7. Zmáčkněte špachtlemi krevetí hlavy, abyste z nich získali šťávu.
  8. Duste a nechte vývar zredukovat na 2 a 1/2 šálku.
  9. Zbavte se krevetích hlav a skořápek..
  10. Zvyšte teplotu na vysokou teplotu a do vývaru přidejte citronovou trávu, galangal, kafírové listy, chilli papričky, houby, nam prik pao a olej z nam prik pao.
  11. Přiveďte k varu.
  12. Přidejte krevety a rybí omáčku.
  13. Nakonec přidejte limetkovou šťávu (pokud přidáte limetkovou šťávu příliš brzy, polévka může zhořknout).
  14. Vařte, dokud nejsou krevety uvařené.
  15. Nandejte do misek a ozdobte lístky koriandru.
  16. Ihned podávejte.
Pikantní asijská polévka s krevetami a houbami servírovaná v misce.
www.rasamalaysia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.