Pikantní kuřecí polévka

Pikantní kuřecí polévka
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Skvělý kuřecí vývar v kombinaci se zázvorem, který vás zahřeje a probudí, rajčaty a houbami, které pokrmu dodají zemitost a kyselost, zatímco koriandr, limetka a jarní cibulka zase svěžest. Naprosto geniální!

Ingredience

  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 malý stonek citronové trávy
  • 1 lžíce lisovaného česneku
  • 2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, nastrouhaného
  • 3 jarní cibulky, nakrájené, s oddělenými tmavě zelenými kousky
  • 1 velké rajče, nakrájené na klíny
  • asi 5 bílých žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 šálek nakrájeného vařeného kuřete
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce chilli-česnekové omáčky
  • 1/4 šálku nasekaných čerstvých listů koriandru
  • 1 limetka, nakrájená na klínky

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte kuřecí vývar a 2 šálky vody k varu na vysokou teplotu.
  2. Naklepejte stonek citronové trávy paličkou a přidejte do hrnce spolu s česnekem, zázvorem a jarní cibulkou (pouze bílé a světle zelené části, tmavé části si nechte na ozdobu).
  3. Když vývar dojde k varu, přidejte do hrnce rajčata, houby a kuře.
  4. Přimíchejte rybí omáčku a chilli-česnekovou omáčku.
  5. Nechte polévku přivést k varu, poté vypněte oheň a nechte 5 minut odpočívat.
  6. Ochutnejte a přidejte další rybí omáčku, dokud nebude polévka dostatečně slaná.
  7. Servírujte v polévkových miskách ozdobené tmavě zelenými plátky jarní cibulky a nasekaným koriandrem.
  8. Podávjte s limetkovými klínky, které si můžete do polévky vymačkat.
Kuřecí vývar s rajčaty a houbami posypaný čerstvými bylinkami a jarní cibulkou, servírovaný v misce.
www.thewanderlustkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.