Kombinaci vajec a ředkvičky si zamilujete. Výborná na potírání slavnostních chlebíčků nebo jen tak k večeři či k svačině.
Ingredience
- 1 svazek ředkviček
- 2-3 vejce natvrdo
- 100g žervé (nejlépe v kostce)
- 1 lžíce bílého jogurtu (dle chuti a konzistence)
- Nasekaná pažitka (hrstka)
- Sůl, pepř
- Lžička hořčice
Postup
- Nejprve uvařte vajíčka natvrdo (12-15 minut).
- Ředkvičky očistěte a nastrouhejte nebo nasekejte na malé kousky.
- Ředkvičky osolte a nechejte odvodnit, poté přebytečnou vodu vymačkejte.
- Uvařená vajíčka buď nakrájejte nadrobno nebo protlačte přes mřížku.
- Vejce smíchejte s ředkvičkami, přidejte žervé, hořčici, nasekanou pažitku.
- Nakonec dle chuti osolte nebo opepřete. Pokud chcete, přidejte lžíci bílého jogurtu pro zjemnění.
- Nechejte odležet v lednici a poté podávejte.
Jakou další pomazánku připravit? Co třeba z vajec? Inspirujte se našimi výbornými recepty na vajíčkovou pomazánku.