Vajíčkovo-ředkvičková pomazánka

Vajíčkovo-ředkvičková pomazánka

Kombinaci vajec a ředkvičky si zamilujete. Výborná na potírání slavnostních chlebíčků nebo jen tak k večeři či k svačině.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 2-3 vejce natvrdo
  • 100g žervé (nejlépe v kostce)
  • 1 lžíce bílého jogurtu (dle chuti a konzistence)
  • Nasekaná pažitka (hrstka)
  • Sůl, pepř
  • Lžička hořčice

Postup

  • Nejprve uvařte vajíčka natvrdo (12-15 minut).
  • Ředkvičky očistěte a nastrouhejte nebo nasekejte na malé kousky.
  • Ředkvičky osolte a nechejte odvodnit, poté přebytečnou vodu vymačkejte.
  • Uvařená vajíčka buď nakrájejte nadrobno nebo protlačte přes mřížku.
  • Vejce smíchejte s ředkvičkami, přidejte žervé, hořčici, nasekanou pažitku.
  • Nakonec dle chuti osolte nebo opepřete. Pokud chcete, přidejte lžíci bílého jogurtu pro zjemnění.
  • Nechejte odležet v lednici a poté podávejte.
Chléb namazaný pomazánkou z ředkviček a posypaný pažitkou.
Zdroj: siasoulfood.blogspot.com

Jakou další pomazánku připravit? Co třeba z vajec? Inspirujte se našimi výbornými recepty na vajíčkovou pomazánku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.