Hrušková buchta se skořicovou šlehačkou

Hrušková buchta se skořicovou šlehačkou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Vláčný a jemný moučník z čerstvých hrušek s chutí skořice je naprosto božský! Připravte ho svým hostům a uvidíte, že budou nadšeni.

Ingredience

  • 1/2 šálku změkčeného másla
  • 2/3 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1,5 šálku hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 3/4 šálku mléka
  • 1 hruška nakrájená na hrubo
  • 1,5 šálku vychlazené šlehačky
  • skořice na poprášení

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Vymažte 23 cm kulatou formu a odložte stranou.
  3. Ve stolním mixéru s pádlovým nástavcem šlehejte změklé máslo s cukrem, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  4. Přidejte vejce, jedno po druhém, dobře prošlehejte po každém přidání.
  5. Vmíchejte vanilku.
  6. Střídavě s mlékem přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí.
  7. Míchejte, dokud se nespojí.
  8. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy.
  9. Posypte kousky hrušky.
  10. Vložte buchtu do trouby a pečte 45 minut, nebo dokud párátko vložené doprostřed nevyjde čisté.
  11. Buchtu nechte ve formě úplně vychladnout.
  12. Po vychladnutí vyjměte z formy, zalijte šlehačkou a poprašte skořicí.
Hruškový koláč se skořicovou šlehačkou servírovaný na talířku.
www.atreatsaffair.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.