Vláčný a jemný moučník z čerstvých hrušek s chutí skořice je naprosto božský! Připravte ho svým hostům a uvidíte, že budou nadšeni.
Ingredience
- 1/2 šálku změkčeného másla
- 2/3 hrnku bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1,5 šálku hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 3/4 šálku mléka
- 1 hruška nakrájená na hrubo
- 1,5 šálku vychlazené šlehačky
- skořice na poprášení
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vymažte 23 cm kulatou formu a odložte stranou.
- Ve stolním mixéru s pádlovým nástavcem šlehejte změklé máslo s cukrem, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
- Přidejte vejce, jedno po druhém, dobře prošlehejte po každém přidání.
- Vmíchejte vanilku.
- Střídavě s mlékem přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí.
- Míchejte, dokud se nespojí.
- Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy.
- Posypte kousky hrušky.
- Vložte buchtu do trouby a pečte 45 minut, nebo dokud párátko vložené doprostřed nevyjde čisté.
- Buchtu nechte ve formě úplně vychladnout.
- Po vychladnutí vyjměte z formy, zalijte šlehačkou a poprašte skořicí.