Buchta s pošírovanými hruškami

Buchta s pošírovanými hruškami

Sladká medová buchta s pošírovanými hruškami ve víně a plátky mandlí je naprostou královnou mezi dezerty. Připravte si ji hravě i vy!

Ingredience

Na pošírované hrušky:

  • 2 šálky suchého červeného vína
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 1 skořice
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 celý badyán
  • 1 citron oloupaný na velké proužky
  • 3 pevné hrušky

Na buchtu:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky plus 1/2 šálku navíc na přípravu pošírovaných hrušek
  • 1/4 šálku mandlové moučky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek medu
  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 2 velká vejce
  • 2/3 šálku plnotučné zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku nakrájených mandlí
  • moučkový cukr podle chuti

Postup                                       

  1. Přidejte víno, třtinový cukr, skořici, hřebíček, badyán a citronovou kůru do širokého hrnce, aby se tam vešly 3 hrušky položené na bok.
  2. Promíchejte a přiveďte k varu.
  3. Redukujte na mírném plameni po dobu pěti minut.
  4. Oloupejte hrušky a odřízněte jejich spodní části tak, aby mohly vzpřímeně stát.
  5. Vydlabejte semínka.
  6. Položte hrušky na bok do hrnce a zakryjte na pět minut.
  7. Otočte je, zakryjte a duste dalších pět minut.
  8. Otočte zpět, přikryjte a duste pět minut.
  9. Otočte, vyjměte hrnec z ohně a hrušky nechte zakryté alespoň pět minut.
  10. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  11. V míse nebo misce stolního mixéru rozšlehejte mouku, mandlovou moučku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  12. Vmíchejte med a máslo.
  13. V samostatné míse smíchejte vejce, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
  14. Smíchejte mokré přísady se suchými.
  15. Formu na biskupský chlebíček o rozměrech 23 x 13 cm vyložte pečícím papírem a ponechte trochu přesahu, který vám pomůže snadno vytáhnout buchtu z formy, až bude hotová.
  16. Nalijte těsto do formy.
  17. Umístěte 1/2 šálku mouky do misky.
  18. Vyjměte horké pošírované hrušky z tekutiny.
  19. Jeden po druhém namočte dna pošírovaných hrušek do mísy s moukou a nechte mouku, aby zaprášila i trošičku stran hrušek.
  20. Hrušky vložte do těsta a postavte je tak, aby stonky vyčnívaly z těsta.
  21. Vrch těsta posypte plátky mandlí.
  22. Pečte 40 minut.
  23. Pomocí špejle vyzkoušejte, zda je buchta hotová ve středu poblíž střední hrušky.
  24. Pečení této oblasti trvá nejdéle.
  25. V závislosti na tom, jak jsou hrušky vlhké a velké, se doba pečení může lišit.
  26. Pokud je těsto stále syrové, přikryjte okraje buchty alobalem, aby se nepřipálila, a dále pečte dalších deset minut, než znovu otestujete.
  27. Opakujte v desetiminutových krocích, dokud není buchta hotová.
  28. Pomocí převislého pečícího papíru zvedněte buchtu z pánve na chladicí rošt.
  29. Před podáváním nechte alespoň jednu hodinu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
Koláč s pošírovanými hruškami ozdobená plátky mandlí, servírovaná na talířku.
www.cupcakeproject.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.