Vánoční hvězdičky s anýzem a se skořicí

Vánoční hvězdičky s anýzem a se skořicí

Křehké vánoční pečivo, které má díky kombinaci anýzu a skořice jedinečnou chuť i intenzivní aroma. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 3/4 šálku + 1/3 šálku cukru
  • 1/4 šálku rumu nebo brandy
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 čajové lžičky anýzového semínka
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli

Postup:

  1. Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Máslo vyšlehejte v jiné míse elektrickým mixérem.
  3. Když je směs velmi krémová, přidejte 3/4 šálku cukru, vejce, anýz a vanilku a opět vyšlehejte.
  4. Přidejte suché přísady a míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Při stále nízkém stupni mixéru zašlehejte 1/4 šálku rumu nebo brandy.
  6. Těsto rozdělte na 2 stejné části a každou zabalte do potravinové fólie.
  7. Vložte na alespoň 30 minut do ledničky.
  8. Předehřejte troubu na 170°C a plechy vyložte pečicím papírem nebo je nastříkejte sprejem na pečení.
  9. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte vždy jednu porci těsta na tloušťku přibližně půl centimetru.
  10. Pomocí vykrajovátky vykrájejte tvary hvězdiček a vánoční cukroví odkládejte na plechy.
  11. V závislosti na velikosti cukroví pečte 10-15 minut dozlatova.
  12. Smíchejte se zbývající 1/3 šálku cukru se skořicí. A touto směsí posypejte ještě horké anýzové cukroví.
Vánoční hvězdičky se skořicí a anýzem.
zdroj: itsybitsykitchen.com

Máte rádi jednoduché vánoční pečivo? Inspirujte se i dalšími variantami receptů na Masarykovo cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.