Vánoční kytičky ze žloutků

Vánoční kytičky ze žloutků
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 40

Lahodné a velmi chutné vánoční pečivo, které si všichni hned oblíbí! Původní recept pochází z Itálie.

Ingredience:

  • 3 žloutky uvařené natvrdo
  • 2/3 šálku másla
  • 1 a 1/4 šálku mouky
  • 2/3 šálku moučkového cukru
  • 2/3 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • kůra z 1 citronu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. V míse mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr.
  2. Vmíchejte vanilku, sůl a citronovou kůru.
  3. Na mísu umístěte jemné sítko.
  4. Přidejte žloutky uvařené natvrdo a lžící protlačte žloutek sítkem, aby se vytvořil jemný žloutkový poprašek.
  5. Žloutky zašlehejte do máslové směsi při nízkých otáčkách.
  6. Do mísy přidejte kukuřičný škrob a mouku.
  7. Šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nezačne tvořit drobivé těsto.
  8. Vyklopte těsto na lehce pomoučenou pracovní desku a vypracujte do tvaru koule.
  9. Zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky.
  10. Povrch lehce poprašte moukou a těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
  11. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary kytiček nebo jakékoli jiné.
  12. Položte na pečicím papírem vyložený plech a pečte při teplotě 160°C 14-17 minut.
Vánoční žloutkové kytičky.
zdroj: neighborfoodblog.com

jednou z ingerdiencí, kterou byste při pečení cukroví pravděpodobně neočekávali je ocet. Pravdou ale je, že octové cukroví, je krásně křehké a nadýchané. Inspirujte se našimi recepty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.