Lahodná paštika ze sardinek s olivami a koriandrem bude hitem na vašem stole a vaši hosté ji určitě ocení! Je jednoduchá a vy si ji hravě připravíte během chvilky.
Ingredience
- 100 g plechovky sardinek v oleji, scezených
- 10 oliv, nasekaných
- 1/2 cibule, nasekané
- pažitka a koriandr podle chuti, nasekané
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 1/2 šálku majonézy
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Vyjměte sardinky z plechovky.
- Pomocí malého ostrého nože každou opatrně otevřete a odkryjte páteř.
- Odstraňte a zlikvidujte všechny kosti.
- Pokud chcete, můžete použít i celé sardinky, volba je na vás.
- Přeneste sardinky do střední misky a rozmačkejte je vidličkou do hladké pasty.
- Přidejte nakrájenou cibuli, olivy, nasekanou pažitku a koriandr a dobře promíchejte.
- Dále přidejte limetkovou šťávu, majonézu a olivový olej a dobře promíchejte, dokud nebude paštika hladká.
- Nyní přidejte sůl a pepř podle chuti, naposledy promíchejte a směs přeneste do servírovací misky.
- Chlaďte asi hodinu v ledničce a podávejte ji studenou – chutná božsky!
- Nezapomeňte servírovací misku zakrýt potravinářskou fólií.
- Paštiku podávejte na toastu nebo na sendviči.
Inspirujte se také našimi recepty na 7 snadných pomazánek z pórku, které zvládne každý.