Sardinková paštika

Sardinková paštika
Příprava: 20 minut Počet porcí: 3

Lahodná paštika ze sardinek s olivami a koriandrem bude hitem na vašem stole a vaši hosté ji určitě ocení! Je jednoduchá a vy si ji hravě připravíte během chvilky.

Ingredience

  • 100 g plechovky sardinek v oleji, scezených
  • 10 oliv, nasekaných
  • 1/2 cibule, nasekané
  • pažitka a koriandr podle chuti, nasekané
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup                                       

  1. Vyjměte sardinky z plechovky.
  2. Pomocí malého ostrého nože každou opatrně otevřete a odkryjte páteř.
  3. Odstraňte a zlikvidujte všechny kosti.
  4. Pokud chcete, můžete použít i celé sardinky, volba je na vás.
  5. Přeneste sardinky do střední misky a rozmačkejte je vidličkou do hladké pasty.
  6. Přidejte nakrájenou cibuli, olivy, nasekanou pažitku a koriandr a dobře promíchejte.
  7. Dále přidejte limetkovou šťávu, majonézu a olivový olej a dobře promíchejte, dokud nebude paštika hladká.
  8. Nyní přidejte sůl a pepř podle chuti, naposledy promíchejte a směs přeneste do servírovací misky.
  9. Chlaďte asi hodinu v ledničce a podávejte ji studenou – chutná božsky!
  10. Nezapomeňte servírovací misku zakrýt potravinářskou fólií.
  11. Paštiku podávejte na toastu nebo na sendviči.
Paštika ze sardinek servírovaná v misce se suchary a pečivem.
www.iheartbrazil.com

Inspirujte se také našimi recepty na 7 snadných pomazánek z pórku, které zvládne každý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.