Může to být luxusní příloha třeba k nějaké pečeni, ale i jednoduchý oběd či večeře. Výhodou je, že se dá vše připravit v jedné pánvi, což urychlí přípravu a zkrátí čekání na výsledný pokrm. Zkuste například recepty na pečené kuřecí maso.
Ingredience:
- 1 hrnek nevařené rýže
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 nakrájená cibule
- 1 nakrájená paprika
- 1 středně velká nakrájená mrkev
- 3 drcené stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 hrst čerstvého hrášku
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- 2 polévkové lžíce oleje
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
- V pánvi zahřejeme olej na střední teplotu, přihodíme nakrájenou cibuli i mrkev a restujeme zhruba 3 minuty.
- Přidáme česnek, pepř, nakrájená rajčata a necháme 5 minut povařit za častého míchání.
- Pak vmícháme rýži, hrášek, čerstvou i sušenou papriku a chilli prášek.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu
- Snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a vaříme zhruba 15 minut, až se vstřebá veškerá tekutina.
- Důležité je po celou dobu pravidelně a často míchat.
- Dochutíme solí i pepřem a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Tip: Kdo chce, může ještě očistit jarní cibulku, nakrájet i se zelenou natí a posypat podle libosti.