Zeleninová pánev s rýží

Zeleninová pánev s rýží

Hrnec plný zeleniny a masa, přesně to představuje tento recept na srbské rizoto, po kterém se budete olizovat ještě druhý den.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 200 g kuřecího nebo hovězího masa
  • 10 – 12 cibulí
  • 1 1/2 kg rajčat
  • 1 středně velký lilek
  • 1 zelená paprika
  • 2 cukety
  • 3 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na plátky
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek rýže
  • Hrst petržele
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti (může být i čtyřbarevný či bílý)

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  • Maso nakrájíme na středně velké kostky, řapíkatý celer na menší kostičky.
  • Rajčata pokrájíme na plátky spolu s očištěnou cibulí.
  • Lilek i cuketu oloupeme a s paprikou rozkrájíme na stejné kousky, asi tak 1 x 1 cm.
  • Do misky dáme olej, cibuli, lilek, zelenou papriku, cukety i celer a osolíme podle chuti.
  • Vezmeme větší pekáč a budeme do něj vrstvit jednotlivé ingredience.
  • Na dno dáme polovinu rajčat, polovinu zeleninové směsi a opepříme.
  • Přidáme nakrájené maso a rozprostřeme po celé ploše.
  • Maso přikryjeme druhou polovinou zeleniny, přisypeme nevařenou rýži a zbývající rajčata.
  • Nakonec přelijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny.
  • Po uplynutí této doby sundáme alobal a ještě necháme 10 minut péct odkryté.
  • Pak už stačí jen vyndat z trouby a servírovat.
Rychlé rizoto po srbsku s rajčaty, lilkem a cuketou.
Zdroj: https://www.keyingredient.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.