Rizoto jako ze školní jídelny

Rizoto jako ze školní jídelny

Přestože na tyto instituce chceme v dospělosti zapomenout, není na škodu si občas připomenout nějaký ten recept, který nám chutnal, když jsme ještě byli školáky.

Ingredience:

  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g hovězího masa
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • 4 oloupaná rajčata
  • 1 zelenou papriku
  • 1 červenou papriku
  • 1 žlutou papriku
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čtyřbarevného pepře
  • 1 hrnek nevařené rýže
  • 2 hrnky vody

Postup:

  • Cibuli nakrájíme na kostičky a hodíme do pánve na zahřátý olej. Smažíme do zlatohněda.
  • Posypeme paprikou, přihodíme na tenké plátky pokrájené hovězí maso a necháme 30 minut restovat.
  • Osolíme, opepříme a přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a papriky na proužky.
  • Povaříme zhruba 10 minut a přisypeme rýži, kterou zalijeme vodou.
  • Vaříme dalších 25 – 30 minut, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká a jemná.
Hovězí maso na cibulce s rajčaty, paprikou a rýží.
Zdroj: https://www.food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.