Tuňáková pomazánka s křenem

Tuňáková pomazánka s křenem
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Tato pomazánka získá úplně jiný rozměr, pokud do ní přidáte kousek strouhaného křenu. Bude tedy nejen chutnější, ale i zdravější.

Ingredience

  • 2ks tuňáka v plechovce (ve vlastní šťávě)
  • 150g pomazánkového másla nebo čerstvého sýra (lučiny)
  • 1 lžička čerstvě strouhaného křenu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • sůl, pepř

Postup

  • Kousek čerstvého křenu oloupejte a nastrouhejte najemno. Z plechovek s tuňákem slijte šťávu.
  • Do mísy dejte okapaného tuňáka a vidličkou jej rozmačkejte.
  • Poté přidejte pomazánkové máslo nebo čerstvý sýr, strouhaný křen, hořčici a šťávu z citronu.
  • Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Případně ještě zakápněte citronovou šťávou.
  • Pomazánku nechejte odležet v chladu a poté podávejte tak, jak máte rádi.
Topinky a pomazánka z tuňáka.
Zdroj: recipezazz.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.