Tato pomazánka získá úplně jiný rozměr, pokud do ní přidáte kousek strouhaného křenu. Bude tedy nejen chutnější, ale i zdravější.
Ingredience
- 2ks tuňáka v plechovce (ve vlastní šťávě)
- 150g pomazánkového másla nebo čerstvého sýra (lučiny)
- 1 lžička čerstvě strouhaného křenu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce šťávy z citronu
- sůl, pepř
Postup
- Kousek čerstvého křenu oloupejte a nastrouhejte najemno. Z plechovek s tuňákem slijte šťávu.
- Do mísy dejte okapaného tuňáka a vidličkou jej rozmačkejte.
- Poté přidejte pomazánkové máslo nebo čerstvý sýr, strouhaný křen, hořčici a šťávu z citronu.
- Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Případně ještě zakápněte citronovou šťávou.
- Pomazánku nechejte odležet v chladu a poté podávejte tak, jak máte rádi.