Makový koláč s citronovou glazurou

Makový koláč s citronovou glazurou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Klasický český moučník, který má svou charakteristickou a zcela nezaměnitelnou chuť. Rychlá příprava jde ruku v ruce s jednoduchostí.

Ingredience:

Těsto:

  • 130 g mletého máku
  • 200 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 215 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 320 ml mléka

Na polevu:

  • 180 g moučkového cukru
  • 60 ml citronové šťávy

Postup:

  • Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
  • Vejce rozklepneme do velké mísy, přidáme rostlinný olej, krystalový cukr a důkladně našleháme pomocí ručního mixéru po dobu 3 – 4 minut.
  • Do jiné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a mákem. Poté je přimícháme do rozšlehaných vajec.
  • Přilijeme mléko a mixérem při nízkých otáčkách promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  • Přelijeme do formy a vložíme do trouby na 30 minut. Upečený moučník odložíme stranou a připravíme si polevu.
  • Moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme citronovou šťávu a vidličkou mícháme dohladka. Polijeme ještě horký makovec a rozprostřeme po celé ploše.
  • Pak už jen stačí počkat, až buchta vystydne a můžeme nakrájet na kousky a servírovat ke kávě či čaji.
Pravý český makovec.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.