Výborné vafle s čokoládou a malinami

Výborné vafle s čokoládou a malinami

Pro milovníky čokoládových dortů bude tahle receptura opravdovým luxusem. Těsto má vynikající chuť, skvělou strukturu a po upečení jsou úžasně vláčné.

Ingredience:

  • 460 g směsi na přípravu čokoládového dortu (v receptu byla použita značka RUF)
  • 3 vejce
  • 200 g smetany ke šlehání (35 %)
  • 2 hrnky mrazem sušených malin
  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku mascarpone
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 hrnku smetany (12 %)
  • 2 hrsti lupínků z mléčné čokolády
  • 1/2 hrnku čerstvých malin

Postup:

  • Směs na dort nasypeme do mísy, přidáme vejce i smetanu 35 % a důkladně zamícháme.
  • Předehřejeme si vaflovač a vždy do něj nalijeme 1/3 hrnku těsta do střední části vaflovače a pečeme, dokud nebude vafle nahnědlá, asi 1 a 1/2 minuty.
  • Vyjmeme a odložíme na kuchyňskou mřížku. Takto zpracujeme všechno těsto a pak necháme zcela vychladnout.
  • Dohromady by nám mělo těsto vystačit na 8 vaflí.
  • Mrazem sušené maliny nasypeme do nádoby mixéru, přidáme cukr a mixujeme, dokud nejsou jako prach.
  • Přidáme mascarpone, vanilkový extrakt, hrnek smetany 12 % a šleháme do husté krémové konzistence.
  • Čokoládové lupínky vsypeme do misky a dáme si do malého hrnce zahřát 1/2 hrnku smetany 12 % na středním ohni, aby se na povrchu začaly tvořit malé bublinky a smetana se začala trochu vařit.
  • Zahřátou smetanu nalijeme k čokoládovým lupínkům a mícháme tak dlouho, až se čokoláda rozpustí a směs bude pěkně hladká.
  • Připravíme si stojan na dort nebo servírovací talíř a začneme vrstvit.
  • Na talíř položíme vafli, namažeme vrstvou malinového krému po okrajích, aby uprostřed zůstal v průměru 3 – 4 cm prostor, do kterého vlijeme 1 lžíci čokoládové směsi.
  • Přikryjeme další vaflí a postupujeme stejně, doku nám nedojdou vafle, přičemž poslední vafli ozdobíme krémem uprostřed a pokapeme ozdobně zbývající čokoládou.
  • Můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem.

Tip: Vejce a smetana ke šlehání jsou suroviny potřebné na zpracování krabicové směsi na dort dané značky, pokud budeme používat jinou značku, musíme ingredience přizpůsobit návodu na obalu.

Luxusní čokoládové vaflové těsto zdobené malinami a toppingem.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/

Tip: Jestli si nevíte rady s výběrem toho správného přístroje, mrkněte na náš velký test elektrických vaflovačů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.