Pro milovníky čokoládových dortů bude tahle receptura opravdovým luxusem. Těsto má vynikající chuť, skvělou strukturu a po upečení jsou úžasně vláčné.
Ingredience:
- 460 g směsi na přípravu čokoládového dortu (v receptu byla použita značka RUF)
- 3 vejce
- 200 g smetany ke šlehání (35 %)
- 2 hrnky mrazem sušených malin
- 1/4 hrnku moučkového cukru
- 1/2 hrnku mascarpone
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 hrnku smetany (12 %)
- 2 hrsti lupínků z mléčné čokolády
- 1/2 hrnku čerstvých malin
Postup:
- Směs na dort nasypeme do mísy, přidáme vejce i smetanu 35 % a důkladně zamícháme.
- Předehřejeme si vaflovač a vždy do něj nalijeme 1/3 hrnku těsta do střední části vaflovače a pečeme, dokud nebude vafle nahnědlá, asi 1 a 1/2 minuty.
- Vyjmeme a odložíme na kuchyňskou mřížku. Takto zpracujeme všechno těsto a pak necháme zcela vychladnout.
- Dohromady by nám mělo těsto vystačit na 8 vaflí.
- Mrazem sušené maliny nasypeme do nádoby mixéru, přidáme cukr a mixujeme, dokud nejsou jako prach.
- Přidáme mascarpone, vanilkový extrakt, hrnek smetany 12 % a šleháme do husté krémové konzistence.
- Čokoládové lupínky vsypeme do misky a dáme si do malého hrnce zahřát 1/2 hrnku smetany 12 % na středním ohni, aby se na povrchu začaly tvořit malé bublinky a smetana se začala trochu vařit.
- Zahřátou smetanu nalijeme k čokoládovým lupínkům a mícháme tak dlouho, až se čokoláda rozpustí a směs bude pěkně hladká.
- Připravíme si stojan na dort nebo servírovací talíř a začneme vrstvit.
- Na talíř položíme vafli, namažeme vrstvou malinového krému po okrajích, aby uprostřed zůstal v průměru 3 – 4 cm prostor, do kterého vlijeme 1 lžíci čokoládové směsi.
- Přikryjeme další vaflí a postupujeme stejně, doku nám nedojdou vafle, přičemž poslední vafli ozdobíme krémem uprostřed a pokapeme ozdobně zbývající čokoládou.
- Můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem.
Tip: Vejce a smetana ke šlehání jsou suroviny potřebné na zpracování krabicové směsi na dort dané značky, pokud budeme používat jinou značku, musíme ingredience přizpůsobit návodu na obalu.
Tip: Jestli si nevíte rady s výběrem toho správného přístroje, mrkněte na náš velký test elektrických vaflovačů.