Lehké a křupavé sladké placky

Lehké a křupavé sladké placky

Jak už název napovídá, snídaně podle této receptury bude lehoučká, chutná, jednoduchá a rádi se k ní budete vracet.

Stačí jen vyzkoušet tuto zajímavou recepturu. Díky kukuřičnému škrobu budou dokonale křupavé a přesto jemné.

Ingredience:

Těsto:

  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 235 ml mléka
  • 80 ml oleje ochuceného citronem
  • 1 vejce velikosti L
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • Máslo
  • Javorový sirup
  • Čerstvé ovoce

Postup:

  • Do středně velké misky dáme mouku, kukuřičný škrob, cukr, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a důkladně našleháme.
  • V jiné misce smícháme mléko, ochucený olej, vejce a vanilkový extrakt.
  • Jakmile je mléčná směs dostatečně promíchaná, přidáme ji do směsi s moukou a šleháme, až dokud nevznikne hladké těsto.
  • Poté těsto odložíme stranou a necháme 15 minut odpočívat.
  • Předehřejeme si klasickou troubu na 200 stupňů a nahřejeme vaflovač.
  • Trochu těsta nalijeme na pečící plochu vaflovače, kterou ještě předtím postříkáme kuchyňským sprejem.
  • Pečeme do křupava a zlatohněda. Hotové vafle postupně vkládáme přímo do trouby, kterou jsme si nahřáli na 200 stupňů. Dáváme je přímo na mřížku, případně můžeme použít alobal či plech. Jakmile vložíme první vafli, troubu stáhneme na cca 90 stupňů.
  • Postupně takto zpracujeme všechno těsto a vafle udržujeme teplé, dokud je nebudeme servírovat.
  • Pak už jen stačí dát na talíř, ozdobit máslem, javorovým sirupem a čerstvým ovocem.

Tip: Jestli si nevíte rady s výběrem toho správného přístroje, mrkněte na náš velký test elektrických vaflovačů.

Recept na vaflové těsto s křupavou strukturou a lehkostí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.