Domácí vaflový moučník po belgicku

Domácí vaflový moučník po belgicku

Tento recept na vafle je rychlý, jednoduchý a výsledný výtvor lahodný. Zlatavý povrch úplně láká k tomu se do nich zakousnout a vychutnat si tu báječnou chuť a rozplývající se konzistenci.

Ingredience:

  • 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 – 2 lžičky skořice
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Postup:

  • Předehřejeme vaflovač a mezitím si připravíme těsto.
  • Ve velké misce smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, sůl a skořici.
  • Poté vezmeme 2 misky, do jedné dáme žloutky a do druhé bílky.
  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zatím odložíme stranou.
  • Žloutky našleháme s rostlinným olejem, mlékem a vanilkovým extraktem.
  • Tuto směs vlijeme do mísy s moukou a důkladně promícháme, aby se utvořilo hladké těsto bez hrudek.
  • Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
  • Zahřátý vaflovač postříkáme kuchyňským sprejem a vždy nalijeme trochu těsta do středu pečící plochy.
  • Pečeme dozlatova zhruba 3 – 5 minut, to musíme vysledovat s prvním kouskem.
  • Postupně upečeme všechny vafle a ihned servírujeme ozdobené máslem, sirupem, moučkovým cukrem, případně s čímkoliv dalším, co máme rádi.

Tip: Perfektním ochucovadlem je Nutella, kterou namažeme na celou plochu vafle. Skvělá je také čokoládová poleva nebo oblíbená marmeláda.

Lehké a nadýchané belgické vaflové těsto.
Zdroj: https://thesaltymarshmallow.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.