Pro každého, kdo stále hledá nadýchané a vláčné těsto, je tento recept perfektní volbou. Ostatně doma připravovaný pokrm chutná vždycky nejlíp. Hlavně je potřeba mít po ruce dostatečnou zásobu javorového sirupu.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička mořské soli
- 2 vejce
- 1 a 1/2 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
- V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva i sůl.
- Do jiné misky dáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Důkladně našleháme a vlijeme do suchých surovin.
- Šleháme, aby se vše spojilo a vznikla hladká směs.
- Zahřejeme vaflovač a pečící plochu postříkáme kuchyňským sprejem. Pokud nemáme můžeme potřít rozpuštěným máslem či olejem pomocí mašlovačky.
- Naběračkou vlijeme těsto v přiměřeném množství do středu pečící plochy, asi tak půlku menší naběračky, aby pokryla plochu maximálně do 2/3.
- Pečeme dozlatova zhruba 3 – 5 minut, záleží na tom, jak rychle vaflovač peče.
- Ihned po zpracování veškerého těsta můžeme vafle podávat.
- Přelijeme je dostatečnou dávkou javorového sirupu a ozdobíme třeba i čerstvým ovocem. Kdo chce, může dát na horké vafle kousek másla ještě předtím, než je zalije sirupem.