Sušenky do vaflovače

Sušenky do vaflovače

Pro každého, kdo stále hledá nadýchané a vláčné těsto, je tento recept perfektní volbou. Ostatně doma připravovaný pokrm chutná vždycky nejlíp. Hlavně je potřeba mít po ruce dostatečnou zásobu javorového sirupu.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  • V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva i sůl.
  • Do jiné misky dáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Důkladně našleháme a vlijeme do suchých surovin.
  • Šleháme, aby se vše spojilo a vznikla hladká směs.
  • Zahřejeme vaflovač a pečící plochu postříkáme kuchyňským sprejem. Pokud nemáme můžeme potřít rozpuštěným máslem či olejem pomocí mašlovačky.
  • Naběračkou vlijeme těsto v přiměřeném množství do středu pečící plochy, asi tak půlku menší naběračky, aby pokryla plochu maximálně do 2/3.
  • Pečeme dozlatova zhruba 3 – 5 minut, záleží na tom, jak rychle vaflovač peče.
  • Ihned po zpracování veškerého těsta můžeme vafle podávat.
  • Přelijeme je dostatečnou dávkou javorového sirupu a ozdobíme třeba i čerstvým ovocem. Kdo chce, může dát na horké vafle kousek másla ještě předtím, než je zalije sirupem.
Domácí recept na vaflové těsto pečené ve vaflovači.
Zdroj: https://www.shugarysweets.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.