V jednoduchosti je krása, což platí i ve chvíli, kdy se pustíme do nějakých kulinářských výtvorů. Tento recept není nijak složitý a vafle chutnají báječně.
Ingredience:
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek mléka
- 2 velká vejce
- 1/2 kostky čerstvého nesoleného másla
Na ozdobu:
- Máslo
- Javorový sirup
Postup:
- Předehřejeme si vaflovač a mezitím nachystáme těsto.
- Do velké misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, cukr a promísíme.
- V jiné misce našleháme vejce s mlékem a přidáme do mísy s moukou.
- Mícháme, dokud se nepromísí a přilijeme rozpuštěné máslo.
- Šleháme do hladkého těsta.
- Kuchyňským sprejem postříkáme pečící plochu vaflovače.
- Do jeho středu vždy nalijeme 1/2 hrnku těsta a rozprostřeme tak, aby bylo cca 2 cm od okraje vaflovače.
- Zaklopíme a pečeme cca 3 minuty dozlatova.
- Stejným způsobem zpracujeme všechno těsto.
- Pak už jen stačí servírovat ozdobené kouskem másla a přelité javorovým sirupem, tím rozhodně nebudeme šetřit