Tahle receptura je super volbou pro milovníky kokosu a likéru Malibu. Příprava je maximálně jednoduchá a výsledek stojí za pozornost.
Ingredience:
- 400 g domácí piškotové rolády plněné džemem (když nemáme, dá se použít i ta kupovaná)
- 60 ml smetany ke šlehání (40 % – pokud neseženeme, použijeme 33 %)
- 1 polévková lžíce likéru Malibu
- 250 g kvalitní tmavé čokolády
- 120 g strouhaného kokosu
Postup:
- Připravíme si velký plech a vyložíme ho papírem na pečení.
- Piškotovou roládu rozkrájíme na plátky, dáme do misky a rozdrtíme.
- Přilijeme smetanu ke šlehání, Malibu likér a vypracujeme hladkou hmotu.
- Lžíci odebíráme kousky hmoty a tvarujeme do kuliček, které naskládáme na plech.
- Když zpracujeme celou dávku, vložíme plech s kuličkami do lednice a necháme 1 hodinu chladit.
- Poté nasypeme strouhaný kokos do střední misky a v malém hrnci rozpustíme čokoládu, případně můžeme v mikrovlnné troubě.
- Každou kuličku dáme na vidličku a ponoříme do rozehřáté čokolády.
- Jemně poklepeme na okraj hrnce či misky s čokoládou, aby odkapala přebytečná zpět, a vhodíme do misky s kokosem.
- Důkladně obalíme a vrátíme zpět na původní místo na plechu.
- Obalené kuličky vložíme zpět do lednice minimálně na 30 – 60 minut. Jakmile zatuhnou, můžeme konzumovat.
Tip: Pokud přemýšlíte, čím někomu udělat radost, připravte tyto kuličky, zabalte do dárkové krabičky nebo ozdobného sáčku, opatřete mašlí a máte perfektní dárek. Ostatně, ručně vyráběné dárky jsou vždy nejlepší.