Moučník Marlenka zná určitě každý, ale už jste si z něj zkusili někdy vyrobit jako nepečenou alternativu? Uvidíte, že si tento recept zamilujete a budete se k němu pravidelně vracet.
Ingredience:
- 500 g medového korpusu na dort Marlenka
- 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
- 2 – 3 polévkové lžíce medu
- 200 g čerstvého nesoleného másla
- rum podle chuti
Na dokončení:
- mleté a nasekané lískové či vlašské ořechy
- čokoláda
Postup:
- Do mísy dáme změklé máslo, karamelové kondenzované mléko i med a pomocí ručního mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu.
- Medové těsto na Marlenku ručně rozdrobíme do mísy ke směsi a pokud možno necháme i větší kousky.
- Pokapeme rumem a důkladně promícháme s máslovou směsí.
- Vypracujeme, aby bylo těsto pěkně hladké.
- Pomocí lžičky odebíráme kousky, z nichž tvoříme malé kuličky, které obalíme ve směsi mletých a nasekaných ořechů.
- Každou kuličku dáme do cukrářského papírového košíčku.
- Rozpustíme čokoládu pokapeme s ní kuličky a nakonec posypeme ořechy.
- Těsto by mělo vystačit na 30 – 40 kousků.