Kávová zrna bez pečení

Kávová zrna bez pečení
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 30

Tohle cukroví je naprosto luxusní a velmi oblíbené. Hodně oblíbené a často vyhledávané snad ve všech cukrárnách. Ovšem tomu domácímu se nic nevyrovná. Co potěší nejvíc je, že jich můžete sníst, kolik chcete a nikdo to neuvidí.

Ingredience:

Na kuličky:

  • 250 g moučkového cukru
  • 75 ml vody
  • 125 g čerstvého nesoleného másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g drcených máslových sušenek
  • 80 g mléčné čokolády
  • 2 lžičky instantní kávy (může být i bez kofeinu)

Na polevu:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje

Postup:

  • Do hrnce dáme vodu, přisypeme cukr, rozmícháme, aby se rozpustil, a dáme vařit na 3 – 4 minuty.
  • Přihodíme máslo a necháme rozpustit, přičemž stále mícháme.
  • Odstavíme, přisypeme mleté ořechy, drcené máslové sušenky, čokoládu, instantní kávu a pečlivě zamícháme, aby se vše propojilo v hladké těsto.
  • Necháme trochu vychladnout a poté odebíráme kousky těsta, z nichž tvarujeme malé kuličky.
  • Ty skládáme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí párátka či špejle vytvoříme uprostřed rýhu a na kuličku lehce zatlačíme. Díky tomu budou vypadat jak malá kávová zrna.
  • Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, poté odstraníme z tepla a za stálého míchání přilijeme postupně všechen olej.
  • Kávová zrna ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout.
Vynikající čokoládovo-ořechová kávová zrna v čokoládové polevě.
Zdroj: https://www.top-rezepte.de/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.