Tohle cukroví je naprosto luxusní a velmi oblíbené. Hodně oblíbené a často vyhledávané snad ve všech cukrárnách. Ovšem tomu domácímu se nic nevyrovná. Co potěší nejvíc je, že jich můžete sníst, kolik chcete a nikdo to neuvidí.
Ingredience:
Na kuličky:
- 250 g moučkového cukru
- 75 ml vody
- 125 g čerstvého nesoleného másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g drcených máslových sušenek
- 80 g mléčné čokolády
- 2 lžičky instantní kávy (může být i bez kofeinu)
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
Postup:
- Do hrnce dáme vodu, přisypeme cukr, rozmícháme, aby se rozpustil, a dáme vařit na 3 – 4 minuty.
- Přihodíme máslo a necháme rozpustit, přičemž stále mícháme.
- Odstavíme, přisypeme mleté ořechy, drcené máslové sušenky, čokoládu, instantní kávu a pečlivě zamícháme, aby se vše propojilo v hladké těsto.
- Necháme trochu vychladnout a poté odebíráme kousky těsta, z nichž tvarujeme malé kuličky.
- Ty skládáme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí párátka či špejle vytvoříme uprostřed rýhu a na kuličku lehce zatlačíme. Díky tomu budou vypadat jak malá kávová zrna.
- Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, poté odstraníme z tepla a za stálého míchání přilijeme postupně všechen olej.
- Kávová zrna ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout.