Další zajímavá pochoutka je tentokrát připravována z vloček a nabízí skvělou chuť malin, kokosu a kešu oříšků. Tuto pochoutku si zamilujete a často se k ní budete vracet.
Ingredience:
Na sušenky:
- 200 g ovesných vloček
- Špetka soli
- 220 g čerstvých datlí
- 100 g kešu másla
Na náplň:
- 120 g hustého kokosového jogurtu
- 120 g čerstvých malin
- 1 polévková lžíce chia semínek
Na polevu:
- 300 g čokolády na vaření
- 1 lžička kakaových lupínků
- Špetka soli
Postup:
- Maliny dáme do misky, rozmačkáme a přimícháme chia semínka. Necháme odpočívat 60 minut.
- Ovesné vločky nasypeme do mixéru a rozmixujeme ne jemnou mouku.
- Přidáme špetku soli, kešu máslo, datle a mixujeme dál, až se utvoří lepkavé těsto, co drží pohromadě.
- Připravíme si dva archy papíru na pečení a nepečené těsto vytvarujeme do tvaru kolečka.
- Vložíme mezi oba listy a vyválíme přes papír na placku o tloušťce 0,5 cm.
- Kulatou formičkou na cukroví vykrojíme 60 malých koleček. Zbytky těsta vždy vyválíme a znovu vykrájíme, aby se vše zpracovalo.
- Polovinu sušenek namažeme kokosovým jogurtem. Na to dáme vrstvu rozmačkaných malin s chia semínky.
- Zakryjeme druhým kolečkem, čímž nám vznikne vlastně slepované cukroví, jen ho není potřeba péct.
- Takto upravené sušenky dáme na 30 minut do mrazáku.
- Mezitím rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
- Vyndáme sušenky z mrazáku a jednu po druhé namočíme v čokoládě.
- Odložíme na pracovní plochu pokrytou pečícím papírem a posypeme nasekanými kakaovými lupínky a solí.
- Vložíme do lednice a necháme minimálně 20 minut odpočinout. V chladničce nám toto nepečené cukroví vydrží až 5 dnů.
Tip: Pokud nebudeme mít čerstvé datle, ale sušené, musíme je před použitím zalít vroucí vodou a nechat 10 minut namočené. Potom jen stačí scedit.