Tento recept byl inspirován veganskými čokoládovo-karamelovými kuličkami. Základ tvoří zdraví prospěšná semena s obsahem omega 3.
Není to jen obyčejná sladkost, ale zároveň i výživná rychlá svačinka, do které se s chutí zakousnete. Vynikající chuť jde ruku v ruce s jemností.
Ingredience:
- 1/4 hrnku zlatých lněných semínek
- 1/4 hrnku konopných semínek
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/2 hrnku sušeného strouhaného kokosu
- 150 g sušených meruněk
- 3 čerstvé datle
- špetka soli
Postup:
- Meruňky dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme 5 minut odstát. Poté meruňky přecedíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.
- Do nádoby mixéru dáme lněná i kopná semínka, mandle a 1/4 hrnku kokosu. Na nejvyšší rychlost rozmixujeme, až bude mít vše konzistenci jako mouka.
- Když máme hotovo, přidáme meruňky, nakrájené datle, sůl a pulzním tlačítkem mixujeme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí. Není na škodu několikrát oddělit kousky ze stěn mísy.
- Nakonec mísu vyjmeme ze základny a přisypeme zbývající 1/4 hrnku kokosu. Směs bude lepkavá, ale dobře se s ní pracuje.
- Připravíme si talíř nebo tácek, posypeme kokosem a z těsta tvoříme stejně velké kuličky, které skládáme na talíř.
- Vložíme do chladničky a necháme 1 hodinu vychladit.
- Poté už jen stačí naservírovat.